L'atur disminueix a Badalona en 188 persones en un mes de rècord històric d'ocupació a Catalunya

L'atur disminueix a Badalona en 188 persones en un mes de rècord històric d'ocupació a Catalunya
Judit Larios
04/06/2024 - 16:40

Badalona - L'atur a Badalona es redueix en 188 persones el mes de maig, caient per segon mes consecutiu. El nombre d'aturats disminueix, també, a Santa Coloma de Gramenet i a Sant Adrià de Besòs. Unes dades positives que s'estenen al conjunt de Catalunya, on s'ha registrat la xifra més baixa d'atur en un mes de maig des del 2008.

A Badalona hi ha 11.989 persones a l'atur, 188 menys respecte l'abril. Pel que fa a la resta del Barcelonès Nord, a Santa Coloma de Gramenet 95 persones s'han incorporat al mercat laboral i en queden 6.325 a les llistes d'atur. Sant Adrià de Besòs també registra un descens de les persones sense feina, tot i que menor, de 19 habitants. En total, hi ha 2.480 persones a l'atur. Montgat registra 478 aturats, un més que a l'abril, mentre que a Tiana la xifra puja en sis persones, arribant als 223.

Si mirem al conjunt de Catalunya, l'atur va caure al maig en 6.248 persones en relació al mes anterior, fins a les 330.782. Així, es va marcar un nou màxim després de superar els 3,8 milions d'afiliats a la Seguretat Social. Els aturats baixen en tots els sectors d'activitat, tot i que el sector serveis és on més contractes nous es van signar, seguit, de lluny, per la indústria, la construcció i l'agricultura. El Govern de la Generalitat ha valorat les dades positivament, tot i que ha reconegut que encara hi ha marge de millora i ha considerat que encara hi ha un percentatge «important» de persones que fa més de dos anys que no tenen feina.

Estem davant d'unes dades que moltes vegades hem qualificat d'històriques, però que, en aquesta ocasió, ens atreviríem a dir que són sense precedents.

Les noves afiliacions del maig s'han produït en alguns àmbits com el turisme, a les portes de la temporada d'estiu, o l'agricultura, coincidint amb la campanya agrària. Des del govern català, però, asseguren que l'estacionalització ha millorat respecte a la que es produïa en anys anteriors.