L'Audiència Provincial de Madrid arxiva la querella de l'exconseller badaloní Jaume Giró contra l'excomissari Villarejo

L'Audiència Provincial de Madrid arxiva la querella de l'exconseller badaloní Jaume Giró contra l'excomissari Villarejo
Àlex Sisó
30/11/2023 - 18:10

Badalona - L'Audiència Provincial de Madrid desestima el recurs d'apel·lació presentat per l'exconseller d'Economia, el badaloní Jaume Giró, contra la decisió del jutjat d'instrucció 11 de Madrid d'arxivar la querella que va interposar al març en considerar-se víctima de l'Operació Catalunya.

En concret, l'exconseller de Junts es va querellar contra l'excomissari José Manuel Villarejo, l'exministre Jorge Fernández Díaz, el secretari d'Estat Francisco Martínez i l'ex secretaria general del PP, Maria Dolores de Cospedal per possibles delictes de descobriment i revelació de secrets, malversació de cabals públics i organització criminal. Giró al·legava que existia material sonor i gràfic suficient per iniciar una investigació.

Així i tot, a l'auto al qual ha tingut accés Badalona Comunicació, el jutge d'instrucció considera que els fets narrats amb relació al delicte de descobriment i revelació de secrets manquen de fonament indiciari; tractant-se, diu, de simples especulacions o sospites. I pel que fa als possibles delictes d'organització o grup criminal i malversació, el magistrat assegura que són delictes prescrits per haver tingut lloc fa més d'una dècada.