Els sindicats denuncien una calorada als edificis municipals per manca de manteniment

Els sindicats denuncien una calorada als edificis municipals per manca de manteniment
Mar Martínez
21/07/2023 - 16:06

Badalona - En bona part de les instal·lacions de l'edifici d'oficines del Viver les temperatures avui voregen els trenta graus per una avaria a l'aire condicionat. Aquest fet, però, no és aïllat ni extraordinari. Diversos sindicats denuncien que el mal manteniment dels edificis municipals, des d'instal·lacions esportives, a serveis ciutadans com l'IMPO, fan que les altes temperatures siguin insostenibles tant per als treballadors, com per als usuaris.

Ventilador de sobretaula ajuntament 2

De fet, al Viver proliferen els ventiladors de sobretaula al costat dels ordinadors. I, segons els sindicats, hi ha hagut fins i tot alguns treballadors que han hagut de marxar per marejos. Els sindicats IAC-CATAC, SIP-FEPOL, UGT i Comissions Obreres recorden que a les dependències públiques la temperatura ha d'estar entre els 17 i els 27 graus, però que aquests dies se supera. Expliquen que el consistori ha anat solucionant les avaries dels aires condicionats amb dispositius de ventilació més de caràcter domèstic, i reclamen solucions definitives.

Els sindicats demanen un pla de xoc, amb mesures urgents que implicarien facilitar el teletreball en alguns casos i tancar dependències.

Per la seva banda, l'Ajuntament reconeix que és un problema que fa anys que s'arrossega i que s'han iniciat expedients per posar-hi solució a llarg termini, però també d'urgència en el cas del Viver.

Els sindicats demanen també que hi hagi fonts d'aigua en espais com l'oficina de districte de La Plana i aigua potable, de la qual se'n va suspendre el subministrament, arran de casos de legionel·la en alguns espais esportius.