Els veïns de Canigó recullen signatures per reclamar solucions dignes i inspeccions més exhaustives als edificis

Els veïns de Canigó recullen signatures per reclamar solucions dignes i inspeccions més exhaustives als edificis
Jordi Ribàs / Sara Nicolás
12/02/2024 - 16:44

Badalona - Alguns dels afectats de l'esfondrament de l'edifici número 9 del carrer Canigó engeguen una campanya de recollida de signatures per reclamar una solució digna. A través de la pàgina change.org, més de 400 persones han firmat per demanar una revisió exhaustiva dels edificis. També per reclamar als bancs una moratòria de les seves hipoteques.

De moment els veïns del número 9 els pisos dels quals no es van veure afectats directament per l'esfondrament no han pogut tornar a entrar a casa seva. Encara romanen a l'espera que la jutgessa els ho permeti. Mentrestant, aquesta setmana comencen les reunions dels veïns amb els serveis jurídics que ha contractat l'ajuntament, després de signar el decret d'emergència, per ajudar-los a fer els tràmits pertinents.

Precisament divendres coneixíem, a través d'una informació publicada pel Periódico i verificada per Badalona Comunicació, que l'ITE de l'edifici esfondrat del carrer Canigó de Badalona, amb data 24 de gener de 2024, va ser aprovada i registrava només deficiències lleus. La inspecció assenyala dues faltes lleus a la façana, i una tercera en el terrat. Aquesta tercera, però, correspon a un dels terrats que no s'ha esfondrat, tal com puntualitza El Periódico, i per tant, la part col·lapsada va superar la ITE sense observar cap deficiència. L'informe també assenyala que no s'observen humitats ni filtracions, però això sí, també recorda que la inspecció és només visual. Aquest tipus d'inspeccions aporten un extens dossier de fotografies i preveu cinc qualificacions: sense deficiències, lleus, importants, greus i molt greus. Pel que fa a la coberta que sí que presentava problemes lleus, que recordem que no és la que va col·lapsar, l'informe assenyala que cal aprovar una rehabilitació en els propers 12 mesos, ja que el paviment del terrat presentava zones esquerdades.

it_edificio_badalona_elperiodico

Correos reenviarà la correspondència de les famílies afectades per l'esfondrament al carrer Canigó a la direcció que indiquin gratuïtament. Per fer-ho, demanen que s'adrecin a l'oficina principal de l'entitat, situada a la plaça de l'Assemblea de Catalunya, número 13.


Actualització. 12 de febrer, 11 h.