L'edifici materno-infantil de l'Hospital Germans Trias i Pujol estrena nous espais rehabilitats

L'edifici materno-infantil de l'Hospital Germans Trias i Pujol estrena nous espais rehabilitats
Anna García de Albéniz
06/07/2023 - 14:23

Badalona - L'Hospital Germans Trias i Pujol ha posat en marxa dos nous quiròfans d'obstetrícia així com també sales de dilatació a les urgències maternals. Una rehabilitació de l'edifici materno-infantil que va començar el 2017 amb la creació del Centre de Naixements Casa Laietània, l'espai d'atenció al part natural.

4 1

En concret, el nou espai d'atenció d'urgències ginecològiques compta amb cinc sales de part amb dilatació, dos quiròfans, dues zones de rehabilitació i quatre àrees d'observació, a banda de l'espai reservat pel personal sanitari. Una reforma que no implica grans canvis des del punt de vista tecnològic, però sí un model d'acompanyament del part diferent i més innovador. En aquest sentit, els professionals sanitaris destaquen la importància de l'espai a l'hora de donar a llum, ja que afecta, apunten, en la psicologia ambiental del pacient. Aquesta nova zona rehabilitada permet més intimitat i que la dona se senti més còmode i segura.

L'edifici materno-infantil ha estat més de cinc anys en obres, en un moment on, asseguren, s'ha vist incrementada l'activitat del servei i coincidint amb la irrupció de la pandèmia. Un escenari que no ha estat fàcil. Tot i així, segons la darrera enquesta de satisfacció de les usuàries de l'Institut Català de la Salut, el Germans Trias i Pujol de Badalona és l'hospital de l'ICS millor valorat en referència al procés de part.