L'EMMB i el Conservatori, a favor de compartir instal·lacions en un nou edifici

L'EMMB i el Conservatori, a favor de compartir instal·lacions en un nou edifici
Anna García de Albéniz
21/12/2023 - 18:20

Badalona - L'Escola de Música Moderna i el Conservatori de Badalona veuen amb bons ulls la construcció d'un nou espai que aplegui ambdós centres de formació. I és que consideren que l'equipament suposaria avantatges en l'àmbit acadèmic. El govern local es mostra ferm en tirar endavant el projecte durant aquest mandat i actualment estudia possibles emplaçaments.

Ambdues institucions coincideixen que tenir unes instal·lacions comunes ben equipades facilitaria la gestió en els estudis musicals a la ciutat. Aquest espai permetria posar en marxar un projecte pedagògic ambiciós, diuen, que no diferenciés l'aprenentatge dels estudis musicals. Tot i això, apunten que els plans educatius haurien de ser específics de cada centre i no compartits.

Des del Conservatori assenyalen que tot i que es troben còmodes en l'edifici del barri del centre, admeten que necessiten més espai, ja que les instal·lacions els comencen a quedar petites pel volum d'alumnes que tenen. Pel que fa a l'escola de música moderna, prefereixen quedar-se a l'edifici actual perquè després d'anys de docència en aquest espai, diuen, es troben molt integrats al barri. Tot i això, asseguren que s'acabarien adaptant al nou equipament. Un projecte per donar impuls i dignificar la formació musical a Badalona del qual, de moment, no n'han transcendit més detalls.

Mentrestant, els edificis que acullen el Conservatori i l'Escola de Música s'han de posar al dia, ja que amb el pas del temps han envellit i requereixen actuacions de millora.

Pel que fa a l'Escola de Música Moderna de Badalona, l'executiu local ha confirmat que pròximament començaran les actuacions per reparar el sistema de calefacció. Recordem que es va espatllar el passat agost derivat del robatori de tres aparells de climatització i cablejat elèctric. El govern assegura que actualment està estudiant una reforma integral de l'immoble després de detectar bigues en mal estat en una de les sales. Un fet que ha provocat la reubicació de tres aules i el tancament d'aquest espai. Unes obres que, per cert, preveuen que podrien anar per llarg.

En el cas del Conservatori, les actuacions ja estan licitades i està previst que s'iniciïn en dos o tres mesos. Es duran a terme obres de reparació a la façana i tasques d'aïllament al tercer pis. Tot un repte, segons apunta el seu director, ja que es produiran enmig del curs escolar.