El Tribunal Superior de Justícia desencalla l'enderroc de la Mobba

El Tribunal Superior de Justícia desencalla l'enderroc de la Mobba
Mar Martínez
23/02/2024 - 13:02

Badalona - En tres mesos, com a molt, podria començar l'enderroc total de l'antiga fàbrica Mobba. Ho ha dit l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, després de saber que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha estimat l'últim recurs de l'ajuntament en defensa de l'enderroc de l'edifici, que estava aturat per un altre recurs dels seus defensors, el Grup de Treball Salvem la Mobba. Ara només podrà parar el procés, ha dit, el Tribunal Suprem. En cas contrari, el futur de l'espai passarà per una gran plaça on no es descarta un equipament.

Amb la sentència del Tribunal Superior de Justícia es posa fi, segons el govern, a tres anys de calvari per als veïns de l'entorn de la Mobba, ubicada entre el carrer de Sant Isidre i la via del tren, al barri del Centre. Per l'alcalde, la sentència demostra que 'la Generalitat no és ningú per dir què ha de ser o deixar de ser Bé Cultural d'Interès Local', possibilitat que mai han defensat els populars.

Un mes per interposar recurs de cassació al Suprem

L'alcalde ha demanat públicament que els grups polítics que en el seu moment van aconseguir aturar l'enderroc, amb l'impuls del Grup Salvem La Mobba -d'entitats i personalitats de la societat civil-, demanin disculpes als veïns de l'entorn. Explica que l'única sortida que tenen ara és interposar un recurs de cassació que, assegura, és molt difícil que prosperi. Si el tema no tingui més recorregut al màxim tribunal, l'ajuntament intentarà recuperar l'expedient d'enderroc engegat el 2021. En cas que això fos possible, assegura que no esperarà per tirar avall l'edifici. 'Si no és a l'abril (l'enderroc) serà al maig. Això, sempre i quan no poguem utilitzar l'adjudicació que vàrem fer el 2021. Si podem fer-ho, perquè l'adjudicació no ha vençut, l'enderroc serà als 31 dies', ha sentenciat Garcia Albiol.

El govern dels populars ha dit que el solar que quedarà on ara hi ha els dos edificis que integren la Mobba es destinarà a zona verda i en cap cas hi haurà habitatges. Assegura també que el veïnat serà qui decidirà si vol un equipament o no i de quin tipus.