L'enderroc de l'Edifici Venus, a partir de 2028

L'enderroc de l'Edifici Venus, a partir de 2028
Sílvia Villarroel
12/03/2024 - 21:30

Badalona - L'enderroc de l'Edifici Venus del barri de la Mina es preveu a partir de 2028, un cop hagi acabat el procés de reallotjament de les 239 famílies afectades i podria donar pas a una nova escola pública al barri. Així ho ha explicat al Badalona Matí el secretari general del Departament de Drets Socials de la Generalitat, Oriol Amorós, qui ha afegit que existeix la possibilitat que alguns afectats es reallotgin en pisos de Badalona. Segons Amorós, des del departament s'està oferint a les persones afectades un gran ventall d'opcions per poder triar la que millor s'adeqüi a les seves necessitats.

Afegeix que ja hi ha 30 famílies que han preferit una indemnització econòmica i 31 que sol·liciten la primera fase de reallotjament en pisos ja construïts del Consorci de la Mina. Unes propostes que, segons el Secretari general de Drets Socials, aporten millores respecte al plantejament fet als afectats el 2009.

Sobretot en el càlcul de les indemnitzacions, tant per propietaris com per llogaters, les despeses de trasllat i l'aplicació del decret House, que atorga a les famílies que es vulguin reallotjar en un pis, el mateixos metres quadrats que el seu pis actual. El projecte, segons Amorós, vol aconseguir una millora de la situació actual de les famílies afectades i continuar amb el procés de transformació del barri de la Mina amb la incorporació d'equipaments públics en els diversos àmbits. Tot plegat, acompanyat de la generació d'activitat econòmica a la zona i la creació de llocs de treball.