L'enderroc del mur i els treballs d'urbanització del carrer Eduard Maristany començaran al febrer

L'enderroc del mur i els treballs d'urbanització del carrer Eduard Maristany començaran al febrer
Àlex Sisó
15/01/2024 - 18:17

Badalona - Els treballs per enderrocar el mur del carrer Eduard Maristany, en el tram de les Tres Xemeneies, començaran el 5 de febrer. L'actuació permetrà l'ampliació del carrer, que passarà de 9 a 21 metres d'amplada i tindrà espai per als vehicles, vianants i un carril bici. Les obres, encarregades per l'Ajuntament i finançades per l'AMB, compten amb un pressupost de 1.142.818 euros i una durada de cinc mesos.

Eduard_maristany_render_2

Les primeres passes del projecte de reurbanització suposaran el moviment de terres i la construcció d'una paret interna que farà possible l'enderroc del mur extern. Serà a finals de febrer quan, finalment, es procedirà a l'enderrocament del mur i a l'ampliació i remodelació d'aquest tram del carrer Eduard Maristany. La reforma afecta uns 4.000 metres quadrats de superfície i s'estén en el tram del carrer Eduard Maristany que va des del carrer Mar Negra, al barri de la Mora de Badalona, fins a Sant Adrià de Besòs. Segons l'executiu local, els treballs suposaran un canvi radical per a l'entorn i posaran fi als problemes de seguretat i mobilitat que provoca el mur. El projecte també permetrà modernitzar i millorar l'enllumenat, el clavegueram, les voreres i plantar nou arbrat. L'obra també farà possible la continuïtat del carril bici fins a Sant Adrià de Besos i Barcelona i la creació d'un espai destinat a l'aparcament.

La urbanització del carrer Eduard Maristany és un projecte llargament reivindicat pels veïns, que s'ha anat endarrerint durant anys. Recordem que el juliol de 2021 els ajuntaments de Badalona i Sant Adrià de Besos van signar un conveni amb l'empresa Metrovacesa per enderrocar part del mur de les Tres Xemeneies. El projecte sortia a licitació a finals d'octubre de 2022, però, fins ara, només s'havien fet algunes tasques de millora del carrer.