L'entitat Tornem-hi defensa la creació d'una àrea independent dedicada a temes LGTBIQ+

L'entitat Tornem-hi defensa la creació d'una àrea independent dedicada a temes LGTBIQ+
Sara Nicolás
17/05/2023 - 14:32

Badalona - Les entitats LGTBIQ+ de la ciutat veurien amb bons ulls crear una àrea independent de la regidoria de Feminismes per tractar els temes del col·lectiu. Asseguren que, davant la gran necessitat de fer polítiques feministes a Badalona, alguns tràmits del col·lectiu queden en segon pla. Així ho expressava l'entitat Tornem-hi en el Dia contra la LGTBIfòbia.

Només en el primer trimestre de l'any, l'Observatori contra l'Homofòbia xifrava en un 20% l'increment de les incidències contra les persones LGTBIQ+. Una de les propostes per vetllar per la igualtat de drets del col·lectiu seria, segons Vanesa Blanco, que presideix l'entitat Tornem-hi, dotar d'un petit pressupost una àrea exclusivament dedicada a temes LGTBIQ.

Des de les entitats manifesten que amb una àrea independent podrien enfocar-se en l'origen d'aquestes agressions lgtbifòbiques i en l'acompanyament als menors trans. I és que, diuen, la majoria d'aquests casos tenen lloc en el pas de la primària a l'ESO, sobretot quan els menors canvien de centre.