Les AFA de les 5 Escoles Bressol Municipals de Badalona reclamen a l'Ajuntament un bon sistema de climatització

Les AFA de les 5 Escoles Bressol Municipals de Badalona reclamen a l'Ajuntament un bon sistema de climatització
Laia Martínez / Paola Ramos / Paula Russiñol
19/12/2023 - 18:53

Badalona - Les famílies de les 5 Escoles Bressol Municipals de Badalona reclamen que l'Ajuntament instal·li sistemes de climatització a les aules abans de l'estiu vinent. I és que denuncien les altes temperatures que pateixen 500 infants i les seves educadores alguns mesos de l'any. No descarten emprendre mobilitzacions, si no s'hi posa solució aviat.

UNI DORI NEN INFANT
Davant l'EBM Uni Dori, durant la sortida dels infants

Tot i que asseguren que l'actual govern els ha transmès la voluntat de solucionar aquesta problemàtica, avui dia detallen que no hi ha res en ferm sobre la taula. Afirmen que tampoc saben si finalment es col·locaran tendals a zones del jardí a algunes escoles bressol com la Uni Dori, del barri de Montigalà.

UNI DORI ESCOLA BRESSOL
EBM Uni Dori, aquesta tarda

Des de l'AFA Uni Dori descarten l'opció de climatització proposada pel govern que, segons afirmen, consisteix a instal·lar un sistema condicionat domèstic en espais comuns puntuals. En canvi, proposen que hi hagi una climatització integral a totes les estances i que s'acordi un calendari concret d'actuacions que permeti aquesta instal·lació durant les vacances de Setmana Santa, quan l'escola està tancada.

  • Aquesta és la situació que pateixen els infants durant l'estiu:
Meritxell Lages, de l'AFA Uni Dori

Els nens estan exposats a temperatures molt altes. Nens dormint en la seva pròpia suor

Demanen fets i no paraules. I és que, per a més inri, si a l'estiu fa calor, es troben que a l'hivern també en fa massa, de calor.

Meritxell Lages, de l'AFA Uni Dori

L'ambient ara és calent. El problema d'aquesta escola és que està molt mal aïllada

Amb tot, la seva confiança és escassa, avisen. Per aquesta raó, estan a l'expectativa del que decideixi el consistori. Si res no canvia, apunten que sortiran als carrers.