Les AFA de les escoles bressol municipals reclamen actuacions definitives per garantir la climatització de les aules

Les AFA de les escoles bressol municipals reclamen actuacions definitives per garantir la climatització de les aules
Raquel Moreno/ Laura Valverde
12/04/2024 - 14:24

Badalona - Les Associacions de Famílies de les cinc escoles bressol municipals de Badalona, que atenen 500 infants, reclamen una actuació definitiva per garantir la climatització a les instal·lacions. Les AFA no descarten emprendre accions legals si aquest estiu algun infant o educadora pateix un cop de calor.

Les famílies ja van denunciar l'any passat les altes temperatures que van haver de suportar els infants a les aules, superant alerten, els 30 graus. Aquest any i en previsió que aquesta situació es pugui tornar a repetir, reclamen actuacions immediates a llarg termini i no a mitges. I és que segons ha informat el govern municipal, es preveu la instal·lació d'aparells mòbils, els que es coneix com a pingüins, per a resoldre aquesta problemàtica aquest estiu. Una solució però que no agrada molt a les famílies, ja que consideren, és un pedaç.

Creiem que la instal·lació dels aparell mòbils no són la solució definitiva per pal·liar les altes temperatures

Les famílies reclamen que se'ls faci arribar el calendari d'instal·lació i el detall de les intervencions a realitzar en les 5 llars d'infants, ja siguin les provisionals com les definitives. Així, alerten, no descarten emprendre accions legals si es produeix algun cop de calor a les aules, tal i com ha explicat una de les mares de l'escola bressol Uni Dori, Meritxell Lages.

Si algun infant o o educadora pateix un cop de calor prendrem accions legals, perquè això no es pot permetre

Les famílies confien en poder comptar amb els aparells mòbils en els propers mesos, si no és així convocaran noves mobilitzacions. Des del govern local asseguren que els aparells de climatització provisionals estan en licitació i que compliran l'acord que van establir durant una trobada amb quatre de les cinc AFAS.

José Manuel López, Coordinador d'Educació