Les autoritats sanitàries reclamen seny davant les altes temperatures en ple agost per evitar cops de calor

Les autoritats sanitàries reclamen seny davant les altes temperatures en ple agost per evitar cops de calor
Àlex Valero
09/08/2023 - 13:52

Badalona - En ple agost les altes temperatures poden ser un problema per la salut i els cops de calor és un dels riscos més comuns. Les autoritats sanitàries recomanen evitar el sol directe al carrer i no fer esport a les hores centrals del dia. També és important controlar la temperatura a casa i tancar les persianes allà on toca el sol de ple.

El mal de cap, les nàusees o els vòmits són alguns dels símptomes produïts pels cops de calor. Amb el protagonisme de les altes temperatures és important saber com actuar quan el cos no pot regular la temperatura. Els especialistes destaquen que és clau allunyar la persona de la font de calor o mullar-li la pell. Si la persona no es recupera, és important trucar al SEM, però sempre amb l'afectat a l'ombra.

La hidratació és fonamental per prevenir cops de calor. És per això que els col·lectius més vulnerables són els nadons i els majors de 75 anys, ja que uns no poden comunicar que estan assedegats i els altres han perdut la percepció de tenir set. Els especialistes destaquen la importància de diferenciar la febre de qualsevol altra patologia amb el cop de calor, i és que amb aquest últim augmenta la temperatura corporal, però no hi ha suor.