Les capacitats i valors castellers, claus per entrar al món laboral

Les capacitats i valors castellers, claus per entrar al món laboral
Àlex Sisó | Laia Martínez
09/04/2024 - 19:03

Badalona - Els alumnes d'FP de l'Institut La Pineda han posat en pràctica aquesta tarda qualitats imprescindibles pel seu futur laboral, com és el treball en equip, de la mà dels Castellers de Vilafranca. És el primer cop que aquestes jornades tècniques d'emprenedoria incorporen aprendre sobre el món casteller i com treballen per preparar torres humanes.

JORNADES TECNIQUES CASTELLERS + INS LA PINEDA
Diferents captures durant el taller d'aquesta tarda

Un centenar d'alumnes de les quatre branques d'FP que hi ha en aquest institut han estat introduïts al concepte 'soft skills', que són aquelles habilitats per saber gestionar el temps, resoldre problemes o tenir una comunicació més efectiva. Unes habilitats que, expliquen, redueixen els conflictes. I els alumnes les han après mentre han fet diferents activitats grupals, relacionades amb el món casteller, com muntar una pinya. De fet, per molts d'ells, ha estat el primer contacte amb aquesta tradició catalana.

Ho estic assimilant perquè han estat moltes emocions, molt de pressa

Jihen Nassir i Abel Yaroslav són alguns dels alumnes que han participat en aquest taller

Un castell pot caure, però serà més difícil que ho faci si tothom treballa unit. I aquest és l'exemple que han volgut transmetre els Castellers de Vilafranca d'una manera lúdica i dinàmica.

Tothom és important i té el seu lloc i si ens ajudem, les coses funcionen millor

El casteller de Vilafranca Toni Bach i la formadora Maria Batet, impulsadors d'aquest taller

Són unes jornades que els serveixen per quan acabin el seu curs d'FP.

Hem de superar els conflictes i afrontar els problemes

Jordi Sagrera és el cap d'estudis d'FP de l'Institut La Pineda

Aquestes jornades estan emmarcades en el Pla d'Acció Tutorial. No són les úniques activitats que faran aquesta setmana. Aquest dimecres, 10 d'abril, el centre educatiu tindrà portes obertes de cara al proper curs.