Les catifes de serradures de colors cobreixen els carrers de Dalt de la Vila amb motiu del Corpus

Les catifes de serradures de colors cobreixen els carrers de Dalt de la Vila amb motiu del Corpus
Judit Larios
02/06/2024 - 21:09

Badalona - Desenes de veïns de Dalt de la Vila han omplert els principals carrers del barri de catifes de serradures amb motiu del Corpus de Badalona. Una tradició, enguany, marcada per la sequera. Per compensar l'elevada quantitat de litres que suposa tenyir les serradures, l'Associació de Catifaires ha evitat fer servir aigua de boca.

Des de primera hora del matí, els veïns ja confeccionaven les seves catifes. Després de dibuixar l'esbós amb guix, l'han cobert de materials diversos com sorra, cafè, closques de fruits secs o fulles. L'Associació de Catifaires, que s'ha encarregat de confeccionar la catifa de davant de l'Església de Santa Maria, ha utilitzat clavells naturals. Tot i això, l'element més característic han estat, com de costum, les tradicionals serradures de colors. Conscients de l'elevat ús d'aigua necessari per tenyir-les, i davant la situació de sequera actual, els catifaires han optat per demanar als veïns aportacions d'aigua reciclada.

catifa corpus
L'Associació de Catifaires ha utilitzat clavells naturals per elaborar la seva catifa

Per tenyir les serradures gastem entre 1.500 i 2.000 litres d'aigua. Amb la sequera, vam decidir gastar aigua reutilitzada, com la freda que surt al principi de la dutxa, o dels pous dels veïns.

De catifes se n'han pogut trobar de tota mena. Algunes reivindicatives, amb referències a Can Bofí Vell i Ca l'Arnús, i d'altres religioses, amb dissenys inspirats en Badalona o amb dibuixos lliures. Els dissenys han estat exposats als carrers fins a la tarda, quan la Processó del Corpus, amb la participació de les colles de cultura popular, les ha trepitjat al seu pas.

catifes corpus (11)

catifes corpus (12)

catifes corpus (9)
catifes corpus (10)
catifes corpus (6)