Les cel·les de la Guàrdia Urbana de Badalona, convertides en el magatzem d'objectes intervinguts al mercat de la misèria

Les cel·les de la Guàrdia Urbana de Badalona, convertides en el magatzem d'objectes intervinguts al mercat de la misèria
Judit Larios
23/10/2023 - 17:08

Badalona - Les garjoles de les dependències de la Guàrdia Urbana de Badalona s'han convertit, en els darrers mesos, en el magatzem dels objectes intervinguts al mercat de la misèria. El sindicat SIP-FEPOL denuncia que la situació pot comportar un risc de salubritat i reclamen al regidor de Seguretat que acceleri la recerca d'un espai alternatiu.

El magatzem habitual del cos policial hauria arribat al seu límit de capacitat i, des de fa setmanes, el material intervingut s'amuntega a la mateixa comissaria. Actualment, hi ha objectes procedents dels decomisos a la venda ambulant que ocupen algunes de les cel·les de custòdia dels detinguts i altres espais de l'edifici. El portaveu de SIP-FEPOL, Joan Marc Zamora, reconeix que amb l'actual govern local s'estan duent a terme més operatius policials als mercats de venda ambulant, fet que també contribueix a que la quantitat d'objectes emmagatzemats sigui major.

SIP-FEPOL alerta que si la situació es prolonga, podria derivar en un risc en la salubritat dels agents i dels detinguts. També lamenta els problemes logístics que suposa trobar-se amb més arrestats que cel·les lliures. Des del sindicat assenyalen que els objectes es van començar a acumular a les dependències policials al juliol i demanen que es busqui una solució aviat. Per la seva banda, el govern local assegura que ja hi ha un local que s'està acabant d'adequar per a aquesta finalitat.