Les darreres pluges omplen la desembocadura del riu Besòs de deixalles

Les darreres pluges omplen la desembocadura del riu Besòs de deixalles
Paula Russiñol / Sara Nicolás
02/05/2024 - 20:21

Sant Adrià de Besòs - Imatge: La Marea Verde Sant Adrià de Besòs

L'entitat ecologista Marea Verde de Sant Adrià denuncia que després de les darreres pluges la desembocadura del Besòs s'hagi omplert de brossa.L'associació ha qualificat la imatge de desoladora, ja que, durant les tasques de neteja fetes per ells mateixos, s'hi han pogut trobar fins i tot objectes voluminosos com pneumàtics. Unes deixalles que se sumen a plàstics i nombroses restes vegetals, com troncs i branques.

Sobre aquest fet, l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs ha reclamat a les administracions corresponents la neteja de la zona. Així ho ha assegurat l'alcaldessa del municipi, Filo Cañete, a través d'una piulada on ha recordat que és responsabilitat de tothom preservar l'entorn natural de la llera del Besòs.

Des de Marea Verde, però, donen de marge les administracions fins aquest divendres per netejar aquesta zona, protegida per les espècies que hi viuen. Asseguren que, si no es dona el cas, faran una convocatòria veïnal aquest cap de setmana per recollir la muntanya de deixalles i evitar que acabin al mar.

L'entitat ecologista assenyala dos motius que haurien provocat aquest fet, per una banda, l'incivisme a la llera del riu i, d'altra, la incapacitat de la depuradora de Montcada per tractar les tovalloletes.