Les entitats socials reclamen 'voluntat política' als alcaldables per aplicar la llei del padró

Les entitats socials reclamen 'voluntat política' als alcaldables per aplicar la llei del padró
Albert Guerra
24/05/2023 - 19:25

Badalona - Diferents entitats socials de Catalunya han reclamat 'voluntat política' als candidats a les eleccions municipals per aplicar la llei del padró. I és que, segons asseguren, a 35 municipis catalans, entre ells Badalona, es posen traves a persones vulnerables per empadronar-se.

En un acte celebrat a l'Hospitalet de Llobregat les associacions, entre les quals destaca Arrels, asseguren que els consistoris 'estan utilitzant la burocràcia com a repressió' per impedir que les persones més vulnerables puguin accedir a un dret bàsic com és el d'empadronar-se al municipi on viuen. Un empadronament que dona accés a drets bàsics com la sanitat, l'educació o al SOC. L'activista jurídica Laia Costa ha lamentat que davant els obstacles que molts ajuntaments els posen, aquestes persones renunciïn a empadronar-se per por a perdre la seva llar.

Les diferents institucions també han lamentat que els ajuntaments que incompleixen la llei ho fan amb 'total impunitat' perquè la majoria de les persones afectades 'ni poden ni volen' afrontar un procés judicial que es pot allargar molts mesos.