Les escoles Badalona Port i Ventós Mir inicien curs escolar pendents de la construcció dels nous edificis

Les escoles Badalona Port i Ventós Mir inicien curs escolar pendents de la construcció dels nous edificis
Raquel Moreno/ Sara Nicolás/ Mar Martínez
06/09/2023 - 14:09

Badalona - A l'escola Badalona Port, els retrobaments i abraçades de petits i grans han estat constants abans d'entrar a la seva nova classe. Des d'Infantil 3 a 6è de primària l'alumnat ha estrenat amb un somriure el nou curs escolar. Un curs però, marcat per l'esperada construcció de l'edifici pendent des de fa 13 anys quan va obrir les seves portes al barri del Gorg en barracons.

inici curs escolar 3

Tot i les ganes de l'equip docent per encarar aquest nou curs que s'ha avançat per segon any consecutiu, lamenten la manca de temps per preparar-lo i reclamen més recursos humans i econòmics per poder atendre en bones condicions als alumnes amb necessitats educatives especials. La inclusió, diuen, no serà una realitat fins que s'hi faci una inversió pressupostària. Ho ha explicat la secretària de l'escola Badalona Port, Sandra Soto.

Cada curs hi ha més alumnes que necessiten una atenció individualitzada, i no tenim prou recursos per fer-la

Per a les famílies tornar a l'escola és una nova oportunitat d'aprenentatge per als seus fills i filles. En el cas d'infantil, a més, agraeixen poder acompanyar-los en el procés d'adaptació. Aquest dimecres 6 de setembre la jornada ha servit per retrobar-se amb amics i mestres 2 mesos després o conèixer per primera vegada els nous companys d'aula d'una nova etapa educativa.

D'altra banda, els alumnes de l'escola Ventós Mir comencen el curs sense saber si podran fer l'hora del pati a la pista esportiva de la Plaça del Gas. El curs passat l'Associació de Famílies ja va demanar a l'ajuntament que aquest espai municipal, que gestiona l'Associació Esportiva Badalonès, es pogués utilitzar perquè els alumnes de cinquè i sisè hi anessin per no haver de fer pati a la Plaça d'Ernest Lluch. Hores d'ara, l'AFA assegura que cap responsable del Departament d'Educació els ha fet arribar una resposta i que, de fet, encara tenen pendent una reunió que s'havia de fer al juny. Ho ha explicat el president de l'AFA de l'escola Ventós Mir, Víctor Reca.

Tenim dret d'ús però no sabem si podem utilitzar la pista del gas per a fer gimnàs aquesta mateixa tarda

La pista esportiva de la Plaça del Gas l'utilitzen per activitats diverses l'Institut La Llauna i l'escola López Torrejón. El Ventós Mir l'utilitzava per fer gimnàs dues tardes l'any passat, però ara reclama el seu dret a ser-hi també als matins i per a una extraescolar. És una manera de solucionar els problemes d'espai d'una escola que, a més de l'edifici que hi ha darrera l'església de Sant Josep, compta amb un mòdul al barri del Progrés provisional des de fa setze anys. Allà hi van els alumnes d'Infantil i, des d'aquest any, també els de primer de primària.

inici curs escolar ventós mir

Pel que fa a la futura construcció dels dos edificis, ambdues escoles afectades, Badalona Port i Ventós Mir, celebren, però amb prudència, l'anunci de l'alcalde Xavier Garcia Albiol. Representants d'ambdós centres manifesten que arrosseguen un llarg historial de promeses incomplertes. És per això que, tot i valorar com a bona la notícia, esperen que arribin fets reals. Tant l'AFA del Ventós Mir com la del Badalona Port tenen pendents reunions amb el consistori durant els pròxims dies per tal de conèixer aquesta nova situació.