El curs escolar començarà el 9 de setembre

El curs escolar començarà el 9 de setembre
Judit Larios
22/02/2024 - 20:56

Badalona - L'inici del curs escolar serà el 9 de setembre per a infantil, primària i ESO. D'aquesta manera, el departament d'Educació endarrereix la data respecte al 2023, tal com li havia demanat la comunitat educativa. Alhora, planteja la necessitat d'incrementar la formació docent, que es faria també al juliol.

Educació compleix així la petició del Consell Escolar, que demanava un marge de cinc dies per preparar-se el curs. Els sindicats, en canvi, apostaven per començar el dia 12. El departament, però, va posar com a condició que el primer dia fos abans de la Diada. Insisteixen que l'avançament implantat per l'exconseller Josep González Cambray és una mesura positiva sobretot per a l'alumnat vulnerable.

Una decisió que tant des dels sindicats CGT i USTEC com des de l'Associació de Famílies d'Alumnes de Catalunya consideren que és errònia. Reclamen a la consellera criteris pedagògics per a prendre decisions i lamenten que sigui una mesura, diuen, improvisada i completament imposada.

Simó ha encarregat una avaluació de l'horari intensiu, que s'aplica a secundària i a 25 escoles que fan una prova pilot. Segons ha explicat, en funció dels resultats, la intenció és estudiar una reorganització de la jornada laboral. El departament d'Educació també ha posat sobre la taula la seva voluntat d'establir un nou pla de formació pensat perquè els docents s'hi dediquin al juliol. La formació, han detallat, estaria vinculada a «incentius» relacionats amb la carrera professional. En tot cas, encara s'ha de negociar amb els sindicats i aplicaria per al curs 2024-2025.

Per a batxillerat i Formació Professional, el primer dia de curs serà el 12 de setembre i per a la superior, el 19. L'últim dia serà el 20 de juny.