Les Escoles Minguella deixen de banda els llibres i es converteixen en centre de donacions de sang per un dia

Les Escoles Minguella deixen de banda els llibres i es converteixen en centre de donacions de sang per un dia
Berta Soler / Albert Guerra
17/01/2024 - 20:28

Badalona - Badalona ha encetat aquest dimecres la primera Marató de donacions de sang de l'any, que busca restablir les reserves després de les festes de Nadal. De fet, les Escoles Minguella han acollit la primera jornada de la campanya, amb una ajuda molt especial, la dels alumnes de 1r d'E.S.O. La iniciativa, impulsada pel Banc de Sang i Teixits, s'allargarà a la ciutat fins al 25 de gener.

WhatsApp Image 2024-01-17 at 17.30
Sala de donacions ubicada a l'interior del centre educatiu.

Des del centre educatiu ubicat a la Rambla ja fa set anys que treballen per conscienciar a l'alumnat sobre la importància de donar sang per salvar vides. Enguany, a més, els ha coincidit amb aquesta primera campanya de donacions del 2024. A l'escola ho aborden des de diferents matèries com matemàtiques, tecnologia, plàstica, o robòtica; una assignatura en la qual han creat un robot per il·lustrar com se separen les plaquetes i glòbuls vermells del plasma. I és que els estudiants viuen la transformació de l'escola en un centre de donació com una experiència molt enriquidora.

  • Ens ho expliquen l'Alícia i l'Hugo:

Un dels objectius que persegueixen durant la jornada és superar les donacions que van aconseguir l'any anterior. El professorat els recorda, però, que l'important no és millorar els resultats, sinó obtenir donants.

  • La Katerina Filippakopoulou és professora del centre:

Aquesta primera Marató es proposa arribar a les 10.000 donacions, que el Banc de Sang i Teixits preveu que cobriran la necessitat de més de 70.000 persones al llarg del 2024. La pròxima cita solidària a la ciutat serà aquest divendres, de 16 h a 20 h, a l'Escola Joan Coret, a Montigalà. Al web de l'Ajuntament es poden consultar la resta de dates.

📺 Notícia audiovisual informatiu 17/01/24: