Les escoles públiques de Badalona apunten que el sistema educatiu requereix una reflexió profunda

Les escoles públiques de Badalona apunten que el sistema educatiu requereix una reflexió profunda
Jordi Ribàs
11/12/2023 - 19:53

Badalona - Les escoles públiques de Badalona apunten que el sistema educatiu requereix una reflexió profunda de la societat, i alerten que els canvis polítics no són suficients. Així s'han expressat arran dels mals resultats de les proves PISA a Catalunya, on, recordem, s'ha registrat una davallada tres vegades més pronunciada que a la resta d'Espanya.

Després de dies de confusió i de declaracions desafortunades arran dels mals resultats de les proves PISA, la consellera d'Educació, Anna Simó, ha comparegut aquest dilluns per donar explicacions. Simó ha volgut traslladar un missatge de calma, però també ha fet una crida a la unió de la comunitat educativa per arribar a acords amplis de llarg termini. Canvis per apuntalar un sistema educatiu que la consellera ha admès que 'trontolla' tot i tenir 'unes bases sòlides'.

Des de les escoles públiques badalonines apunten que els problemes es remunten a les retallades de la crisi econòmica del 2008. Concretament, Sergi Sabater, director de l'escola Planas i Casals, reclama millorar la formació dels docents, reduir les vacances d'estiu i redefinir el sistema d'avaluació per fer-lo més detallat. Tot i això, també recorda que hi ha una part, com el foment de la lectura, que depèn de la societat en conjunt i no només dels professors.

Sabater també ha desmentit que els mals resultats estiguin relacionats amb la inclusió d'alumnes immigrants, i apunta que més aviat hi ha una correlació segons la classe social. Per això, assenyala, els resultats de les proves PISA són millors en les escoles concertades i privades.