Les famílies de la Fundació Germina reclamen una alternativa pels infants

Les famílies de la Fundació Germina reclamen una alternativa pels infants
Jordi Ribàs / Àngel Hernández
23/05/2024 - 21:28

Santa Coloma de Gramenet - Les famílies dels menors usuaris de la Fundació Germina s'han manifestat aquest dijous a Santa Coloma per evitar el seu tancament el pròxim 31 de juliol. Reclamen als ajuntaments de Badalona i Santa Coloma que se'ls garanteixi una alternativa almenys fins a acabar el curs i les vacances d'estiu.

Recordem que, malgrat que la Llei Catalana de Serveis Socials obliga els ajuntaments de més de 20.000 habitants a oferir un servei municipal com el de Germina, la fundació privada que la finança ha decidit cessar la seva activitat a Catalunya. Per això les famílies reclamen als ajuntaments que trobin una alternativa a llarg termini, però també de forma immediata per aquest estiu.

Germina proporciona suport psicològic, conductual i acadèmic a infants en situació de vulnerabilitat. Una tasca social i comunitària que els familiars reivindiquen i que consideren indispensable pel bé dels seus infants.

De moment l'Ajuntament de Santa Coloma ha assegurat que garantirà el finançament d'aquest servei. El consistori de Badalona, per la seva banda, afirma que encara ha de determinar el nombre de menors afectats per tal de demanar a la Generalitat l'ampliació de la cobertura en nombre de places en altres entitats.

manifestacio fundacio germina