Festes de Maig 2024: un èxit per al govern local, però amb retrets de la Comissió de Festes

Festes de Maig 2024: un èxit per al govern local, però amb retrets de la Comissió de Festes
Judit Larios
26/05/2024 - 19:14

Badalona - El govern local considera un èxit les Festes de Maig d'enguany i destaca l'elevada participació dels veïns tant de Badalona com d'altres municipis. Ho atribueix, en part, a les novetats incorporades a la programació. Per la seva banda, la Comissió de Festes reitera el seu malestar amb algunes de les mesures establertes per l'executiu popular, que han perjudicat la seva capacitat econòmica.

L'espectacle de drons i els concerts al barri del Gorg, les dues principals novetats d'enguany, es mantindran previsiblement en les pròximes Festes de Maig. El govern municipal subratlla les elevades xifres d'assistents a tots els actes de les Festes i recorda que la Nit de Sant Anastasi va arribar a aplegar 115.000 persones. Precisament, considera que les noves propostes han servit per atraure més assistents, juntament amb la qualitat, diu, de les activitats ja consolidades. L'executiu també ha titllat d'encert la limitació dels horaris dels concerts fins a dos quarts de dues de la matinada, que assegura que ha estat molt ben rebuda per part dels veïns.

Una decisió, la d'acabar els concerts més aviat, que enguany ha servit per fer paleses les desavinences entre la Comissió de Festes i el govern local. Des de la comissió critiquen se'ls obligués a modificar l'horari de les seves propostes mentre, denuncien, alguns locals privats van continuar la festa fins més tard. Tot i això, celebren que no perjudiqués l'assistència als actes, sobretot la Nit del Mono i Cal Txiringu.

Des de la Comissió de Festes també lamenten que traspassés la gestió de les barres durant els concerts a una empresa privada. Assenyalen que això els comporta un greuge econòmic per la pèrdua d'ingressos que els haurien servit per finançar les festes de l'any vinent.