Les finestres de l'Institut Pompeu Fabra estan a mig renovar

Les finestres de l'Institut Pompeu Fabra estan a mig renovar
Jordi Ribàs / Montse López
02/10/2023 - 20:04

Badalona - L'institut Pompeu Fabra de Badalona és un dels 300 centres educatius que la Generalitat està reformant per millorar l'eficiència energètica, amb una partida de 102M d'euros. En el cas de l'institut badaloní, s'estan renovant les finestres: això sí, les obres s'havien de fer a l'estiu i, ara per ara, encara no han acabat.

Després d'una inversió de 400.000 euros, la diferència principal entre les finestres antigues i les noves és que, les noves, aïllen millor la calor i el soroll, i compten amb persianes ajustables. Un canvi necessari, segons el secretari de l'Institut Pompeu Fabra, Oriol Suñé, tenint en compte l'estat de les finestres antigues.

Tot i que encara no s'han canviat totes les finestres, els alumnes, els principals beneficiats, ja celebren la renovació perquè, fins ara, han passat molta calor i només han pogut prendre mesures com estar-se a l'ombra o beure molta aigua.

Pel que fa als mesos d'hivern, l'aïllament també servirà per passar menys fred a l'aula, a més d'estalviar en el cost energètic del sistema de calefacció.