Les forces progressistes, a l'oposició

Les forces progressistes, a l'oposició
J. Ribàs / J. Larios / S. Soldado / R. Moreno / M. Martínez
29/05/2023 - 01:54

Badalona - Sorpresa, resignació i llàgrimes a la seu dels socialistes a Badalona. El candidat del PSC, Rubén Guijarro, ha desitjat encerts al guanyador Xavier Garcia Albiol, però també ha assegurat que es tornaran a veure a les urnes.

Felicitar el partit popular com a guanyador d'aquestes eleccions. Sorts i encerts per tirar endavant aquesta ciutat, pel bé de Badalona. I nosaltres seguirem, i ens tornarem a veure a les urnes, i els guanyarem a les urnes

Des del principi de l'escrutini, els candidats socialistes comentaven que a peu d'urnes ja havien intuït uns bons resultats del partit popular, però que en cap cas no s'esperaven que superés els 14 regidors. Per això les xifres finals les han rebut amb incredulitat i com una galleda d'aigua freda. En part també perquè els socialistes han repetit el seu pitjor resultat, 4 regidors, el mateix que el 2015. A poc a poc, entre abraçades i ulls plorosos, els socialistes han assimilat i acceptat els resultats, i ja han començat a pensar en el rol que, des de l'oposició, els tocarà jugar a partir d'ara.

WhatsApp Image 2023-05-29 at 01.04.47

Esquerra Republicana Catalunya creu que l'independentisme no s'ha sentit interpel·lat en les eleccions municipals d'aquest 28 de maig. Afirmen que obriran un procés de reflexió a l'agrupació local per analitzar els resultats de la formació i es posen a disposició de la ciutadania per aconseguir una millor ciutat.

L'independentisme no s'ha sentit interpel·lat a les urnes, hem d'obrir un procés de reflexió per saber què no ha funcionat.

Els republicans, que tenien l'objectiu de ser la segona força d'esquerres per davant dels socialistes, han tancat la nit electoral amb un regidor menys que el darrer mandat, dos regidors. El candidat a l'alcaldia Àlex Montornès ha felicitat Xavier Garcia Albiol per la seva victòria i ha volgut agrair els regidors sortints i l'equip que l'ha acompanyat tota la campanya. Montornès també ha reconegut que els resultats d'Esquerra no eren els que volien, ni en l'àmbit local ni en el nacional i defensa que l'independentisme no ha anat a votar en aquests comicis.

ERC seu

Badalona En Comú Podem assegura ser la resistència d'esquerres a l'Ajuntament de Badalona amb el que serà el nou govern de Xavier Garcia Albiol amb majoria absoluta. La candidata a l'alcaldia, Aïda Llauradó, accepta l'aclaparadora victòria dels populars i fa una crida a l'autocrítica. En la seva compareixença a la seu dels comuns, destaca que seguiran defensant el bé comú i que d'aquí a 4 anys tornaran a ser la força alternativa als populars.

Llauradó alerta que s'han d'analitzar col·lectivament els mals resultats de les esquerres, tot i estar satisfeta de la seva formació, que recordem, ha aconseguit mantenir les dues regidores. Van creure, diu, que podrien liderar un canvi i doblar el nombre de regidors. Tot i la victòria del Partit Popular, alerta, no defalliran en el seu projecte d'esquerres, ecologista i feminista.L'ecologista ha volgut felicitat tot l'equip dels comuns per la feina feta durant el darrer any i mig de mandat i en especial durant la campanya electoral. Ha fet balanç d'una coalició, celebra, que ha sabut treballar conjuntament en benefici de la ciutadania.

Som la resistència d'esquerres que respondrem per tota la ciutadania de Badalona

aida resultats

Guanyem Badalona creu que les forces d'esquerres no han sabut transmetre un missatge de confiança a la ciutadania per constituir-se com l'opció per fer funcionar la ciutat. Per això, la seva candidata, Dolors Sabater, reconeix que cal reflexionar sobre els errors que han desencadenat aquest resultat.

La formació alerta, a més, que el país viu un augment global de l'extrema dreta derivat del desànim i la desafecció política i assenyala que Badalona és la «ciutat que abandera aquest creixement». Sabater lamenta que els veïns hagin escollit un alcalde que, diu, és corrupte i no representa la dignitat de les persones treballadores. Creu, però, que Albiol ha tingut la capacitat de generar l'esperança que la resta de partits no han sabut donar.

És evident que el PP ha tingut la capacitat de transmetre aquesta confiança fictícia i nosaltres no ho hem fet. Aquí és on hem de fer autocrítica.

guanyem nit electoral

Junts per Catalunya a Badalona surt del consistori en perdre l'únic regidor que hi tenia. 'Hem de fer tots una reflexió del perquè estem en aquesta situació', ha explicat el candidat a l'alcaldia, David Torrents, qui ha felicitat el candidat popular 'perquè ha guanyat sobradament les eleccions'.

28M David Torrents Junts Nit electoral

Torrents fa extensiva la reflexió a l'independentisme: 'Aquí hi havia vuit regidors netament independentistes i actualment en queden tres. L'independentisme ha fet un vot de càstig, no només a Badalona, i ha de fer una reflexió sobre el perquè no som atractius per als nostres votants'.

Hem de fer tots una reflexió del perquè estem en aquesta situació

A les eleccions de 2019 Junts va entrar molt just al consistori i ara s'ha quedat a pocs vots d'obtenir un regidor. David Torrents, mosso en excedència, i fins ara regidor del districte primer i de Serveis socials, ha acabat la nit d'eleccions felicitant Garcia Albiol des de Televisió de Badalona. També, demanant disculpes a la ciutadania i, en concret, als seus votants, pels errors comesos.