Les infeccions per bacteris resistents als antibiòtics podrien provocar més morts que el càncer en trenta anys

Les infeccions per bacteris resistents als antibiòtics podrien provocar més morts que el càncer en trenta anys
Sílvia Villarroel
27/12/2023 - 15:05

Badalona - Les morts produïdes per bacteris resistents als antibiòtics podrien superar les del càncer en 30 anys. Així ho alerten des de Badalona Serveis Assistencials. Els professionals alerten que la resistència als antibiòtics pot ser de les amenaces més preocupants per a la salut pública.

S'estima que els bacteris multiresistents provoquen 20.000 morts a l'any a Espanya, segons un estudi en 130 hospitals de l'estat. Es tracta d'una de les 10 principals amenaces a la salut pública mundial i es calcula que, el 2050, serà una de les principals causes de mort.

Aquest fet pot derivar en situacions greus, com no poder tractar determinades infeccions o no poder rebre intervencions quirúrgiques, on s'ha de tenir molta cura amb les infeccions. Des de la farmàcia de BSA constaten que cada vegada hi ha més bacteris multiresistents i que s'acaben les alternatives. Insisteix també en la importància de seguir els consells dels metges, no automedicar-se i portar a la farmàcia els excedents d'antibiòtics que sobren dels tractaments.