Les infermeres continuen amb més mobilitzacions, un mes després de començar la vaga

Les infermeres continuen amb més mobilitzacions, un mes després de començar la vaga
Berta Soler / ACN
08/01/2024 - 20:09

Badalona - Mig miler d'infermeres s'han manifestat aquest dilluns al centre de Barcelona per reivindicar millores en les seves condicions laborals. Una concentració que s'ha fet ja en repetides ocasions en el marc de la vaga indefinida convocada pel Sindicat d'Infermeres de Catalunya, que va començar el 12 de desembre. El seguiment de la vaga és del 2,8% a la tarda i del 2% al matí, segons dades proporcionades per Salut.

Des del sindicat han volgut fer sentir la veu de les infermeres un dia més. Demanen un reconeixement professional i econòmic de l'A1, una classificació professional que depèn de l'Estat, però que des del sindicat reclamen que sigui la Generalitat qui ofereixi un complement salarial equivalent. De fet, sostenen que amb millors eines professionals podran oferir la millor qualitat als pacients i, alhora, treballar amb seguretat.

  • Laia Marsal és la vicepresidenta del sindicat.

Des del sindicat alerten també de la sobrecàrrega sistèmica i del menyspreu cap a les professionals, que asseguren que són vistes com la “mà d'obra barata i qualificada del sistema”. És per aquest motiu que volen que les administracions reconeguin les seves tasques i les recompensin adequadament.

  • En parla Inés Falder, infermera de primària i manifestant.

El nou conveni de l'ICS signat fa unes setmanes va ser la gota que va fer vessar el got i que va portar al sindicat a la vaga. Ara resten a l'espera d'una reunió de mediació amb la Generalitat per intentar arribar a acords que posin fi a la vaga. De moment, però, el sindicat ha convocat una nova mobilització per aquest dimarts davant del Departament de Salut.

D'altra banda, en el ple municipal celebrat aquest dilluns s'ha aprovat, amb el suport de tots els partits, una moció que insta a Salut a arribar a un acord amb les infermeres que els doni el suport legal, laboral i salarial adequat.