Les infermeres continuen en vaga fins que el conseller Balcells les escolti

Les infermeres continuen en vaga fins que el conseller Balcells les escolti
Mar Martínez
20/12/2023 - 14:41

Badalona - Novè dia, avui dimecres, de la vaga d'infermeres. I continua de manera indefinida. El sindicat Infermeres de Catalunya insisteix que serà així fins que el conseller de Salut, Manel Balcells, accedeixi a seure amb aquest sindicat minoritari que considera que el tercer conveni de l'Institut Català de la Salut menysprea aquest perfil professional.

El conveni va ser signat per quatre sindicats, Comissions Obreres, UGT, SATSE i Metges de Catalunya. Però les infermeres diuen que no s'hi senten reconegudes. A més de millores salarials, reclamen que es reconeguin les especialitats i hi hagi borses de treball específiques. També que baixi el nombre de pacients atesos per cada professional i que hi hagi mesures que permetin la conciliació laboral i familiar, entre altres qüestions.
Al Barcelonès Nord, la vaga d'infermeres està afectant en especial l'atenció als pacients dels centres de primària (CAP) i dels centres d'atenció a la salut sexual i reproductiva.

La vaga indefinida dels professionals d'infermeria la subscriuen, a més d'Infermeres de Catalunya, els sindicats CATAC-CTS, CGT, SOM Sanitat i SOM Intersindical.