Les Jornades Europees de Patrimoni obren les portes de les restes romanes de Baetulo

Les Jornades Europees de Patrimoni obren les portes de les restes romanes de Baetulo
Judit Larios
15/10/2023 - 13:32

Badalona - El Museu de Badalona ha ofert aquest diumenge dues visites guiades gratuïtes a l'espai arqueològic de l'antiga ciutat romana de Baetulo en el marc de les Jornades Europees de Patrimoni. La iniciativa s'ha celebrat aquest cap de setmana per apropar el patrimoni cultural a la ciutadania.

Enguany, el Museu ha aprofitat les jornades europees per obrir les portes de les Termes i el Decumanus situades al subsol. Cada any es mostren diferents espais amb interès patrimonial de la ciutat, com la masia de Can Miravitges o el Pavelló Olímpic. En aquesta edició, però, el museu ha apostat per quedar-se a les seves instal·lacions. Tot i que ja es fan visites guiades en aquest espai periòdicament, les reserves per aquest cap de setmana s'han tornat a exhaurir.

Així, els visitants han conegut l'entremat urbà de l'antiga Baetulo mitjançant un recorregut guiat pels 3.400 m² de restes arqueològiques. També han pogut accedir a l'exposició permanent del museu, una col·lecció que inclou peces destacades com la Venus de Badalona. El cap de setmana que ve, amb la celebració del festival d'arquitectura 48H Open House Barcelona, el Museu de Badalona tornarà a oferir entrada lliure a les restes romanes.

museu de badalona
Restes de l'antiga ciutat romana de Baetulo