Les obres d'ampliació de la planta potabilitzadora del Besòs quedaran enllestides l'estiu vinent

Les obres d'ampliació de la planta potabilitzadora del Besòs quedaran enllestides l'estiu vinent
Sara Nicolás / Àlex López
29/11/2023 - 13:56

Barcelona - L'ampliació de l'Estació de Tractament d'Aigües Potables del Besòs acabarà la primera fase de les obres aquest mes i finalitzarà per complet a l'estiu de 2024. Ho ha anunciat en una visita a la planta el conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, acompanyat del president d'Aigües de Barcelona i del director de l'Agència Catalana de l'Aigua.

Els calendaris de les obres s'han hagut d'endarrerir a causa de coincidir amb el soterrament de l'AVE, que té les vies a tocar de la planta potabilitzadora del Besòs. Aquests treballs d'ampliació de l'ETAP del Besòs s'inclouen dins les actuacions que la Generalitat està duent a terme per tal de fer front l'actual situació de sequera.

WhatsApp Image 2023-11-29 at 13.45.34 (3)

Dins d'aquesta situació de tan poca aigua hem d'assegurar-nos de la qualitat de la que tenim

Així doncs, l'Estació de Tractament d'Aigües Potables del Besòs amb aquesta primera fase gairebé enllestida ha aconseguit augmentar la seva producció d'aigua de 100 a 300 litres per segon. Segons el director de l'Agència Catalana de l'Aigua, Samuel Reyes, la previsió és que n'arribi a 900 un cop finalitzi l'obra a l'estiu. La potabilitzadora agafarà aigua, per primera vegada, de la superfície del Riu Besòs, a més de fer-ho del Rec Comtal i dels pous.