Així quedarà el parc de Montigalà després de la construcció de les cotxeres de l'L1

Així quedarà el parc de Montigalà després de la construcció de les cotxeres de l'L1
David González / Albert Guerra
12/12/2023 - 21:27

Badalona - Més formigó, plaques solars, accessos, conductes de ventilació... Són algunes de les estructures que apareixeran al parc G4 de Montigalà després de les obres de les cotxeres de l'L1 de metro. Així és la proposta de reurbanització presentada per la Generalitat, a la qual el govern local s'oposa. Recordem que el passat mes de setembre l'executiu del PP ja va anunciar als micròfons de Ràdio Ciutat que estudiava sol·licitar la modificació del projecte per evitar que les cotxeres s'ubiquin sota parc de Montigalà.

ssssssaaaaa

El projecte de perllongament de l'L1 de metro des de Fondo fins a Badalona ja adverteix que «la necessitat d'adequar el relleu del parc als requisits de les noves construccions fan que no sigui possible tornar el parc al seu estat original». El pla preveu una partida per a la reurbanització, que inclou una sèrie d'elements necessaris per accedir a les futures cotxeres soterrades: vies d'accés, sortides d'emergència, túnels de ventilació i fins i tot una instal·lació de plaques fotovoltaiques. Tot plegat, a la meitat del parc més propera a la Rambla de Sant Joan i la Travessera de Montigalà.

COTXERAS MONTIGALA 01

En total, les obres de perllongament de l'L1 afectaran una superfície de 248.786 metres quadrats a Badalona, tenint en compte que en bona part aquesta ocupació serà temporal. En aquesta situació es troben, per exemple, els patis de l'Institut Escola Llibertat o l'Escola Joan Llongueras. En tots aquests casos es retornarà la xarxa viària, les zones verdes i el mobiliari urbà al seu estat original.