Les persones amb discapacitat reclamen una nova residència a Badalona davant la falta de places

Les persones amb discapacitat reclamen una nova residència a Badalona davant la falta de places
Judit Larios
03/12/2023 - 20:00

Badalona - Desenes de persones amb discapacitat i les seves famílies s'han concentrat aquest diumenge a la plaça de la Vila per reclamar que es doni resposta a les seves necessitats, ja que es consideren un sector oblidat. L'acte s'ha dut a terme coincidint amb la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. L'han organitzat, conjuntament, les fundacions Aspanin, BDN Capaç, Sique i les associacions Obaido i ViuTEA.

dia persones discapacitat

Tant entitats com usuaris fan reclamacions en diversos àmbits. Una educació inclusiva, accés en igualtat de condicions al sistema sanitari i suport en la inserció laboral en són només algunes. Però posen especial èmfasi en la necessitat d'augmentar el nombre de places de pisos protegits. En concret, insisteixen a demanar una nova residència per a persones amb discapacitat. Defensen que l'accés a un habitatge digne els permet ser més independents i construir el seu propi projecte de vida.

Les persones amb discapacitat demanen que la societat no es desentengui de les seves necessitats, deixant que siguin només les famílies les que se'n preocupin. Per això, reclamen a les administracions que escoltin les seves propostes per poder viure com ells voldrien i no com se'ls imposa.

Durant l'acte també s'ha presentat la campanya 'Mira'm com jo et miro a tu', en la qual hi han col·laborat usuaris de les cinc entitats organitzadores. És un recull de les seves reivindicacions, que es podran llegir en 40 expositors instal·lats arreu de la ciutat fins al 10 de desembre, coincidint amb el Dia Internacional dels Drets Humans.