Les persones sordes reivindiquen que Badalona sigui accessible garantint intèrprets en tots els àmbits

Les persones sordes reivindiquen que Badalona sigui accessible garantint intèrprets en tots els àmbits
Judit Larios
23/09/2023 - 17:20

Badalona - Desenes de persones s'han manifestat a Badalona aquest dissabte en el Dia Internacional de les Persones Sordes per reivindicar que la ciutat sigui accessible i trenqui les barreres comunicatives existents. Des de la Llar de Persones Sordes, creuen que la inestabilitat al govern ha impedit que es produeixin millores en els darrers anys.

La comunitat sorda reclama poder fer ús de la llengua de signes mitjançant intèrprets en tots els àmbits del dia a dia, com l'escola, la sanitat o les administracions públiques. Asseguren sentir-se invisibilitzats i es comparen amb les persones amb mobilitat reduïda, que consideren que han assolit més avenços per suprimir les barreres físiques. La Llar de Persones Sordes de Badalona diu estar en contacte amb l'Ajuntament, però assenyala que els múltiples canvis de govern dels darrers anys són un obstacle.

La jornada ha comptat amb la participació de l'exdiputada d'Unides Podem a les Corts Valencianes, Pilar Lima, qui ha explicat les dificultats d'accedir a la política sent una persona sorda i d'aconseguir que les seves demandes fossin escoltades.

Durant la celebració del Dia Internacional, també es projectaran pel·lícules produïdes i interpretades per persones sordes i es representarà una obra de teatre.