Les piscines privades d'hotels i balnearis no es podran reomplir en fase d'emergència per sequera, però sí les esportives

Les piscines privades d'hotels i balnearis no es podran reomplir en fase d'emergència per sequera, però sí les esportives
Àlex Sisó / ACN
16/01/2024 - 20:14

Barcelona - Les piscines privades, d'hotels i balnearis no es podran reomplir quan s'entri en la fase 3 de l'emergència per sequera al sistema Ter-Llobregat, on s'inclou Badalona, actualment en fase de preemergència. Sí que es podran omplir les piscines esportives, però els gimnasos i clubs esportius hauran de tancar les dutxes. Són algunes de les modificacions del Pla Especial de Sequera de 2020 que el govern català ha aprovat aquest dimarts, que es prepara així per a quan s'entri en aquest escenari les pròximes setmanes. De moment, es manté el consum màxim de 200 litres per persona i dia.

Amb les modificacions, es flexibilitzen les restriccions als gimnasos i clubs esportius amb piscina o camps de gespa, que hauran d'aplicar diferents mesures en funció de la fase d'emergència que poden ser tres. En la fase 1, les piscines cobertes d'equipaments esportius de la Generalitat es podran reomplir sempre que es redueixi el consum d'aigua de la resta d'instal·lacions. La resta de piscines, com les privades o les dels hotels, no es podran omplir.

En fase 2, si un centre esportiu vol reomplir la piscina, les dutxes de les instal·lacions s'hauran de tancar. D'altra banda, en el cas del reg de camps de gespa destinats a l'esport federat, l'executiu finalment permetrà el reg amb aigua regenerada o freàtica.

En canvi, la fase 3, la més restrictiva, afectarà a tots els gimnasos i clubs esportius. En aquest estadi el Govern ordenarà el tancament de les dutxes de totes les instal·lacions esportives i, a més, quedarà prohibit regar els camps de gespa així com omplir les piscines d'aquestes instal·lacions.

Més enllà d'aquestes modificacions, la Generalitat també ha dictat l'ajornament temporal de l'inici de noves activitats que fan un ús intensiu de l'aigua, com ara granges, hotels o càmpings. A més, s'ha aprovat la reducció dels cabals ambientals en els rius Llobregat, Ter i Muga.