Les platges de Badalona no rebran sorra del Ministeri

Les platges de Badalona no rebran sorra del Ministeri
Mar Martínez
25/06/2024 - 18:37

Badalona - Indignació al govern de Badalona després de saber que l'Estat no aportarà sorra a la platja de la ciutat aquest estiu. Segons l'alcalde, Xavier Garcia Albiol, el secretari d'Estat de Medi Ambient està faltant a la seva paraula, perquè al febrer, diu, li va prometre que la sorra arribaria per tenir a punt les platges a l'estiu.

Així doncs, tal com ha avançat El Periódico i ha confirmat el Ministeri de Transició Ecològica, ni Badalona ni Barcelona comptaran amb sorra extra. D'aquesta manera, el Ministeri deixa al marge aquestes dues ciutats de les obres d'emergència que va decretar a l'abril. Un fet que s'ha conegut el mateix dia que han començat els treballs per aportar sorra a Sitges.

L'alcalde Albiol assegura que està “molt emprenyat” perquè el govern s'havia compromès a aportar sorra a Badalona abans de l'estiu:

La meva sorpresa i la indignació de tots els veïns de Badalona, perquè quan ha arribat el moment... 'donde dije digo, digo Diego'

El Ministeri de Transició Ecològica argumenta que la manca de sorra és generalitzada al Maresme, Montgat i Badalona i que no n'hi ha disponibilitat. Explica, però sense més detalls, que la Direcció General, a través de la Demarcació de Costes, està redactant projectes d'estabilització d'aquestes platges. Explica que els projectes preveuen aportació extraordinària de sorra, a més d'elements de contenció, però que això trigarà anys a arribar.

El solar contaminat a tocar de la platja de la Móra, segons el Ministeri, tampoc es descontaminarà immediatament. Haurà d'esperar fins al 2027. Tot i que el govern badaloní era conscient que la descontaminació no seria immediata, l'alcalde s'ha mostrat sorprès que l'espera hagi de ser tan llarga.