Les primeres obres de la Nau de Turbines de les Tres Xemeneies s'iniciaran el febrer per acollir el Manifesta

Les primeres obres de la Nau de Turbines de les Tres Xemeneies s'iniciaran el febrer per acollir el Manifesta
Raquel Moreno Escudero
10/01/2024 - 13:42

Badalona - Les obres d'adequació per acollir la quinzena edició del festival nòmada Manifesta a la Nau de Turbines de les Tres Xemeneies, s'iniciaran el proper mes de febrer. Es tracta de la primera actuació urbanística després del desmantellament de la central tèrmica del Besòs que estaran previsiblement enllestides el mes de juliol. Unes actuacions que ascendeixen als 2.300.000 euros i que precediran les obres definitives de tot el recinte per acollir en un futur el HUB Audiovisual.

sala turbines 1

Aquests primers treballs provisionals consistiran en fer l'espai accessible i segur, amb la instal·lació d'escales i ascensors que permetin l'entrada dels visitants del Manifesta del 8 de setembre al 24 de novembre d'aquest 2024. El públic podrà accedir a una tercera part de tot l'edifici de més de 3.000 metres quadrats, a més del solar de l'entorn, on també s'hi preveuen activitats. Unes actuacions que, segons expliquen des del Consorci del Besòs, obren la porta a la celebració d'altres esdeveniments culturals mentre es treballa en el projecte del HUB de l'Audiovisual i el Videojoc, liderat per la Generalitat. Per a la gerent del Consorci del Besòs, Carme Ribas, les obres de subministraments bàsics i sistemes antiincendis que ara es facin, suposaran la primera etapa de la posterior rehabilitació del Hub de l'Audiovisual.

sala turbines

La quinzena edició del Manifesta pretèn explorar dinàmiques innovadores i debats públics urgents a Barcelona i la seva àrea metropolitana. La defensa de l'espai públic davant de la privatització i la necessitat de combinar el progrés social amb els desafiaments mediambientals seran només algunes de les qüestions que es posaran sobre la taula. Cada una de les 12 ciutats de la biennal s'agruparan sota tres “clústers” connectats amb un tema i una ubicació geogràfica: «Imaginant futurs», «Cuidar i ser cuidats» i «Equilibrant futurs». Precisament Badalona i Sant Adrià de Besòs, juntament amb Santa Coloma de Gramenet i Mataró hi participaran sota el tema «Imaginant Futurs».