Jordi Fernández no s'oblida de Badalona en la seva presentació amb els Nets i serà proposat com a fill predilecte de la ciutat

Jordi Fernández no s'oblida de Badalona en la seva presentació amb els Nets i serà proposat com a fill predilecte de la ciutat
Ferran Vinaixa
24/04/2024 - 21:57

Badalona - El tècnic badaloní Jordi Fernández ha fet història després de convertir-se en el primer entrenador espanyol que dirigirà un equip de l'NBA. Fernández ha estat presentat com a màxim responsable dels Brookyln Nets, equip que aquesta passada temporada ha quedat fora dels play-offs. En la presentació no s'ha oblidat de fer el que fa sempre, recordar-se de la seva Badalona natal:

'És un honor poder representar al bàsquet espanyol, català i de Badalona, de la meva ciutat. És un pas important, el següent pas, ja n'hi haurà més darrere meu. Poder mostrar als joves entrenadors i a tots els entrenadors que crec que sempre hi ha una oportunitat, un camí per a cadascú. No ha de ser d'una manera específica. Jo he tingut la fortuna, però també he gaudit del camí aquí a la NBA i en aquest país'

Jordi Fernández s'ha estès en els seus agraïments a Badalona, la ciutat que el va fer enamorar del bàsquet i que va provocar que s'hi dediqués amb cos i ànima. Ja en anglès, Fernández ha catalogat Badalona com la millor ciutat de bàsquet d'Europa i possiblement del món.

Font: NBA Spain

Un cop presentat en aquesta roda de premsa com el nou primer entrenador del Brooklyn Nets i de mencionar en diverses ocasions la seva ciutat, Badalona, l'alcalde Xavier Garcia Albiol ha fet una piulada dient que Fernández mereix ser anomenat fill predilecte de la ciutat i que al mes de maig farà aquesta proposta al ple municipal per iniciar els tràmits per a atorgar-li el màxim reconeixement que li pot donar la ciutat.

jordifernandez
Jordi Fernández

Una de les coses que honora Jordi Fernández és que sempre ha parlat de les seves arrels badalonines i ja ho va fer públic després de guanyar la medalla de bronze al darrer Mundial com a seleccionador del Canadà. El badaloní va jugar a la Penya passant pel Sant Josep, el Montgat o el Badalonès i va coincidir amb l'actual director tècnic del Sant Josep Vidal Sabater, que ha destacat les virtuts del nou tècnic dels Nets.


Jordi Fernández ha estat fins ara en tres franquícies de l'NBA: els Cleveland Cavaliers, els Denver Nuggets i els Sacramento Kings. Primer en les lligues de desenvolupament, en les quals va coincidir amb jugadors com Lebron James, i després com a tècnic assistent de Mike Brown, el seu mentor a l'NBA.