Les protestes dels professionals sanitaris arriben aquest dimecres a Badalona

Les protestes dels professionals sanitaris arriben aquest dimecres a Badalona
Berta Soler / ACN
09/01/2024 - 19:36

Badalona - Aquest dimecres les protestes per reclamar millores al sistema sanitari arriben a Badalona. A les 12:30 h hi ha convocada una concentració de tècnics sanitaris davant les portes de l'Hospital Germans Trias i Pujol, que se suma a les mobilitzacions dels darrers dies del sindicat d'Infermeres de Catalunya. I és que unes 250 professionals han continuat la vaga aquest dimarts protestant davant el departament de Salut, des d'on han lliurat més de 500 cartes amb diferents reivindicacions. Recordem, una d'elles és la reclassificació de les infermeres en la categoria A1, que Salut ja ha calculat que costaria entre 300 i 350 milions d'euros l'any.

Des de la mobilització el sindicat Infermeres de Catalunya ha recordat que ja fa vint-i-nou dies que van iniciar la vaga indefinida i han alertat que no l'aturaran si no arriben millores en les condicions laborals del sistema sanitari. A banda del reconeixement professional i econòmic de la categoria A1, també demanen el reconeixement de les especialitats i denuncien la sobrecàrrega i el menyspreu que, diuen, pateixen com a professionals d'infermeria.

  • Així ho ha resumit Laia Marsal, vicepresidenta d'Infermeres de Catalunya:

Per la seva banda, Salut sosté que la Generalitat no pot abordar canvis de categoria, que depenen de l'Estat, sense disposar d'una partida suficient. Des del departament adverteixen de l'infrafinançament crònic que asseguren que pateix la sanitat catalana i afirmen que serà un dels temes que tractarà el conseller amb la ministra de Sanitat en la reunió prevista pel 2 de febrer.