Les rampes del carrer Cuba, 'aturades des de fa quatre anys'

Les rampes del carrer Cuba, 'aturades des de fa quatre anys'
Àlex Sisó
30/06/2023 - 15:02

Badalona - L'Associació de Veïns de Sant Crist de Can Cabanyes denuncia que les rampes del carrer Cuba fa quatre anys que estan aturades. Cansats de la situació, reclamen al govern local que, en cas de no poder-les arreglar, les substitueixi per unes de noves. La mateixa problemàtica es repeteix al carrer Fortuny, on les escales mecàniques tampoc funcionen, dificultant la mobilitat a les persones dependents que viuen al barri.

PANCARTA

Els veïns lamenten que no hi hagi un contracte de manteniment per aquestes infraestructures i que la situació sigui la mateixa des de fa anys. El president de l'Associació de Veïns de Sant Crist de Can Cabanyes, Francesc Palacio, explica que tot i que puntualment les rampes del carrer Cuba han funcionat, aquestes ho han deixat de fer al cap de poc temps. Ja sigui perquè no estan pensades per estar ubicades a l'exterior o per actes vandàlics, segons els han anat informant els anteriors governs.

Palacio ha afegit que al barri falten molts arbres i ha destacat l'evident estat de deixadesa que presenta la plaça de Cuba, amb escocells buits, males herbes i manca de neteja.

HERBES PLAZA

El president de l'Associació de Veïns de Sant Crist també ha fet una crida a mantenir en bon estat els edificis singulars del barri. Ho ha dit en referència a la parròquia de la Mare de Déu de Montserrat, ubicada a la plaça de Cuba.

parroquia general

I és que recentment, l'entitat veïnal va remetre una queixa al Bisbat de Barcelona. El motiu va ser que el rector de la parròquia havia instal·lat una mena de tancament en un dels balcons posteriors de l'edifici, amb l'objectiu de guardar aparells de climatització. Una modificació que els veïns consideraven que alterava la fisonomia de l'edifici i del paisatge. El rector va respondre a la queixa, es va disculpar i ja s'ha retirat la totalitat del tancament.

parroquia