Les relíquies de Santa Teresina fan parada a Badalona

Les relíquies de Santa Teresina fan parada a Badalona
Àlex Sisó
18/10/2023 - 20:11

Badalona - Les relíquies de Santa Teresa de l'infant Jesús han arribat aquest dimecres a l'església de la Mare de Déu del Carme de Badalona. Ho han fet en el marc de la gira que l'ordre de les Carmelites Descalces, del qual va formar part, estan duent a terme per algunes comunitats teresianes per commemorar el 150è aniversari del seu naixement i el primer segle de la seva beatificació.

Provinents de Liseux (França) i després de passar per Barcelona, Mataró i Terrassa, les relíquies de Santa Teresa de l'Infant Jesús han arribat aquest dimecres a la ciutat. Desenes de fidels s'han aplegat a l'església dels Pares Carmelites, al carrer Sant Miquel, per rebre-la com cal. Amb un pes de 100 quilos, les relíquies representen part de les vèrtebres de Santa Teresa, però simbolitzen tota una vida.

Després d'acollir les relíquies, s'ha fet una vigília de pregària i una Eucaristia presidida pel bisbe auxiliar, Javier Vilanova. Una celebració que també ha servit per commemorar el 125è aniversari de la publicació dels manuscrits de Santa Teresa, que duen per títol 'Història d'una ànima'. Les relíquies fan nit a Badalona i aquest dijous continuaran el seu itinerari per Tiana per dirigir-se després cap a Terres de l'Ebre. Aquest diumenge, 22 d'octubre, la gira de Santa Teresina finalitzarà a la ciutat de Lleida, on es troba l'únic santuari de Catalunya dedicat a la seva figura.