Les xifres de l'atur a Badalona augmenten i es desmarquen de la dinàmica positiva a Catalunya

Les xifres de l'atur a Badalona augmenten i es desmarquen de la dinàmica positiva a Catalunya
Sara Nicolás
06/06/2023 - 13:38

Badalona - Les llistes d'atur registrat a Badalona augmenten en 22 persones en el mes de maig. Es tracta d'una tendència a l'alça totalment contrària a la del conjunt del territori català, on l'atur cau a mínims històrics i se situa en 336.103 aturats, la xifra més baixa dels darrers 15 anys. Els afiliats a la Seguretat Social a Catalunya augmenten per quart mes consecutiu amb la creació de més de 40.000 llocs de treball més que a l'abril. Així doncs, el cinquè mes de l'any tanca amb 3,71 milions de treballadors al conjunt del territori català.

ATUR CATALUNYA MAIG

Una situació completament diferent a Badalona, on les xifres de l'atur trenquen amb la dinàmica positiva dels mesos de març i abril i les persones aturades se situen en un total de 12.263. La resta de municipis del Barcelonès Nord, però, també experimenten increments a l'atur registrat. En el cas de Santa Coloma de Gramenet ho fa en 67 persones, i en el de Sant Adrià de Besòs, en 26. Tiana i Montgat, per contra, s'inclouen dins la tendència del conjunt del territori català i disminueixen el nombre d'aturats en 8 i 5 persones, respectivament.

ATUR BARCELONÈS NORD MAIG

Tot i que les dones es mantenen sota el llindar de les 200.000 aturades, continuen representant el 57% de les llistes de l'atur. D'altra banda, els menors de 25 aturats disminueixen lleugerament, fins a un 12%. Pel que fa a la contractació indefinida, la xifra experimenta un descens de prop del 20% respecte al mes passat.