L'escola Antoni Botey rep el Premi Baldiri Reixac a Experiències Innovadores de la Fundació Carulla

L'escola Antoni Botey rep el Premi Baldiri Reixac a Experiències Innovadores de la Fundació Carulla
Sara Nicolás/ Raquel Moreno
13/06/2023 - 14:47

Llefià, Badalona - Engegar una transformació educativa i fomentar la cohesió social a través de la música és l'objectiu principal del projecte «Tothom pot fer música» de l'Escola Antoni Botey. Una iniciativa que ha estat guardonada amb el premi Baldiri Reixac de la Fundació Carulla i a través de la qual antics alumnes de l'escola ensenyen a tocar instruments als més menuts.

botey 3

Es tracta d'un projecte que es basa en l'aprenentatge entre iguals i el treball cooperatiu. Per dur-lo a terme, l'escola estableix una relació amb els instituts de la zona per tal de recuperar durant unes hores de la setmana a antics alumnes. D'aquesta manera, l'alumnat que va aprendre les primeres notes a l'Escola Antoni Botey, torna per transmetre i ensenyar aquest gust per la música als més menuts. Ho ha explicat en Lluís Pasamar, mestre de música a l'Escola Antoni Botey.

Volem despertar-los el gust per la música. Hem aconseguit que estiguin motivats i tinguin ganes de venir a l'aula de música i a l'escola

Aquests exalumnes tornen voluntàriament a l'escola on van descobrir la seva passió per la música. L'experiència obtinguda amb els mesos, asseguren, els confirma que s'estableix una relació més natural i entenedora que amb un adult. Al projecte participen els alumnes de tercer fins a sisè de primària que escullen de manera natural l'instrument que volen aprendre a tocar. Per ells també es tracta d'una pràctica engrescadora i que els motiva.

L'Escola Antoni Botey ha estat un dels centres guardonats amb el premi Baldiri Reixac a Experiències Innovadores de la Fundació Carulla. Un reconeixement que recolliran el pròxim diumenge 18 i que premien els projectes educatius que fomenten, a través de l'art i la cultura, una millor societat. Enguany, l'ús del català entre els joves i l'emergència climàtica són els temes principals del certamen, segons ha explicat la responsable de projectes educatius de la Fundació Carulla, Mariana Dornelles.

El projecte fa servir la música com a motor de cohesió social i el català com a eix vertebrador del centre

botey 2