L'escola Margarida Xirgu denuncia que fa 94 dies que no tenen oficial d'ofici

L'escola Margarida Xirgu denuncia que fa 94 dies que no tenen oficial d'ofici
Anna García de Albéniz / Míriam Dayas
12/01/2024 - 15:56

Escola Margarida Xirgu, La Salut. Badalona - La comunitat educativa de l'escola Margarida Xirgu del barri de La Salut reclama que el centre torni a comptar amb un oficial d'ofici. Ja fa tres mesos que no tenen aquesta figura, i asseguren que el govern local els va prometre que al gener la recuperarien. Ara, el govern afirma que s'està tramitant una borsa de treball d'una trentena d'oficials d'ofici, i que trigarà uns dos mesos a estar operativa. . Mentrestant, afirma el govern, la solució passa per reubicar els treballadors per cobrir totes les escoles.

WhatsApp Image 2024-01-12 at 15.34.36
WhatsApp Image 2024-01-12 at 15.34.38

Endolls en mal estat, persianes que no funcionen, vidres trencats, lavabos inhabilitats, material que s'amuntega als passadissos...aquesta és la situació actual de desperfectes per la manca d'un oficial d'ofici. L'anterior va marxar fa tres mesos i des d'aleshores, l'escola segueix el seu dia a dia sense comptar amb la seva tasca. Lourdes Ramos, mestra d'educació especial, destaca que a banda del manteniment, és un escenari que afecta sobretot a l'hora d'obrir i tancar l'escola. A més, es mostren preocupats pel que fa a la seguretat dels més petits.

De fet, aquest va ser un dels punts que es van tractar al Consell Escolar Municipal, que va tenir lloc el 30 novembre. En parla Maria del Mar Díaz, tutora de cinquè.

Tanmateix, el centre té altres necessitats. El professorat va sol·licitar a l'executiu municipal mesures per limitar l'aparcament de motos a la vorera de l'escola. I és que amb els vehicles en aquest espai, l'entrada i sortida es dificulta donat el volum d'alumnes. L'equip docent també denuncia que les instal·lacions s'estan quedant petites. La capacitat de l'escola és de 350 alumnes, però actualment n'aplega 450. Una problemàtica que es fa pal·les especialment a l'hora de dinar. El menjador no pot acollir tots els estudiants, gairebé 400, i s'han de repartir en aules lectives i fins i tot al passadís.

WhatsApp Image 2024-01-12 at 15.34.34