L'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) celebra el 20è aniversari

L'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) celebra el 20è aniversari
Albert Guerra
24/10/2023 - 20:28

Badalona - L'Escola Oficial d'Idiomes de Badalona (EOI) celebra aquest 2023 20 anys d'història. Dues dècades d'una acadèmia que ha estat sempre ubicada al barri de Sant Roc. L'EOI va començar oferint cursos de 3 idiomes: francès, anglès i alemany. Una formació que, això sí, ha evolucionat al llarg dels 20 anys, ja que actualment l'escola també col·labora amb altres entitats del barri amb projectes d'inclusió social.

Cursos per a persones en risc d'exclusió, beques per estudiar idiomes a l'estiu o col·laborar amb l'Ateneu de Sant Roc són algunes de les accions que l'EOI ha impulsat en els últims anys per construir sinergies amb el barri. Formen part de l'evolució de l'acadèmia al llarg dels 20 anys i que actualment compta amb unes 1000 places d'estudiants. L'EOI col·labora amb 16 centres de secundària en el «programa de certificació de llengües estrangeres» on acompanyen els alumnes d'ESO i batxillerat dels centres educatius de Badalona perquè acabin els estudis no només amb el títol del curs acadèmic sinó també amb un C1 o C2 d'anglès, per exemple. Una mesura que ha tingut molta acollida, de la mateixa manera que la implementació de l'italià com a idioma disponible per estudiar.

Des de l'entitat asseguren que el perfil d'estudiants entre 20 i 30 anys continua sent el més freqüent a l'EOI però que en els darrers anys ha crescut la presència de jubilats.