L'escola Progrés incorpora vetlladors al casal d'estiu contractats per l'AFA del centre

L'escola Progrés incorpora vetlladors al casal d'estiu contractats per l'AFA del centre
Anna García de Albéniz
03/07/2023 - 14:40

Badalona - Aquest dilluns s'han incorporat sis vetlladores al casal d'estiu de l'escola Progrés com a suport als infants amb necessitats especials. Un servei salvat in extremis per l'AFA del centre, ja que el govern anterior va anunciar al mes de maig que no podien garantir-lo. Les famílies parlen de desgast, incertesa i patiment davant d'una situació que creuen que ja hauria d'estar normalitzada.

WhatsApp Image 2023-07-03 at 14.20.15WhatsApp Image 2023-07-03 at 14.20.16 (1)

Enguany és el quart estiu que el centre compta amb aquest servei. El febrer passat l'anterior govern es va comprometre a assumir la contractació d'aquests professionals, però un mes abans de començar el casal es va anunciar que finalment no havia estat possible. Per aquest motiu, l'AFA s'ha fet càrrec de les despeses derivades de la contractació, gairebé 7.500 euros, juntament amb les aportacions de les famílies, que en van poder recaptar més de 2.000.

Se'ns ofereix sol·licitar una subvenció que s'atorgaria a l'octubre. És surrealista que els pares haguem de moure tot això per aconseguir tenir els fills al casal amb els seus companys i a la seva escola. - Alexandra Verde, mare d'un infant amb necessitats especials

És impensable que el meu fill pugui estar al casal sense tenir un suport. Si l'escola és inclusiva, el casal ha de ser inclusiu. Ell té dret a estar amb els seus companys, a gaudir de les activitats. Jo no vull un casal gratuït, vull que sigui inclusiu, jo no tinc per què assumir el cost d'una vetlladora. - Meritxell Ribalta, mare d'un infant amb necessitats especials

Una situació que no és excepcional a Badalona. I es que quatre famílies d'altres centres van sol·licitar apuntar els infants al casal de l'escola Progrés per manca d'alternatives, tot i que finalment no va ser possible. En aquest sentit, des de l'executiu local i el centre coincideixen que s'ha de posar en marxa un projecte d'àmbit global que vagi més enllà de l'estiu.

No només passa al casal d'estiu. A les activitats extraescolars, el menjador...tenen el mateix problema. Moltes vegades se'ls hi diu que no a les famílies perquè no hi ha recursos per oferir el servei. - Susana Ramoneda, vocal de casals de l'AFA Progrés.

De moment aquesta situació ha permès crear un protocol d'actuació, un primer punt de partida per a totes les escoles. Les famílies asseguren que a partir de setembre començaran a treballar amb el govern local perquè aquest escenari no es torni a repetir.

WhatsApp Image 2023-07-03 at 14.20.16 (2)