Les famílies de l'escola Ventós Mir surten al carrer per reclamar el nou centre

Les famílies de l'escola Ventós Mir surten al carrer per reclamar el nou centre
Mònica Martín / Martí Vinyas
11/04/2024 - 22:07

Badalona - Una quarantena de persones, famílies l'escola Ventós Mir, s'han concentrat aquest dijous davant l'Ajuntament per reclamar la construcció de l'escola nova que s'ha d'ubicar a l'antic solar de l'Estrella. Demanen que s'agilitzi urgentment la licitació que ha de permetre les excavacions arqueològiques als terrenys.

La comunitat educativa reclama que el calendari promès per l'executiu es compleixi i que a finals de 2026 puguin tenir la nova escola, coincidint amb el centenari del Ventós Mir. Les famílies de l'escola lamenten que, per exemple, els infants hagin d'utilitzar les aules com a menjador o la manca del manteniment dels barracons d'infantil. Ho ha explicat el president de l'AFA del Ventós Mir, Víctor Reca.

Sobre aquesta qüestió, el coordinador d'educació, José Manuel López, ha explicat a la tertúlia del Badalona Matí que la resolució de la licitació per desencallar les obres al terreny de l'estrella s'ha ajornat per l'esfondrament sobrevingut del carrer del Canigó. A més, ha detallat que les obres de construcció dels dos centres s'han encarit, i que l'increment l'haurà d'assumir l'Ajuntament. I es que, si el cost per escola era d'uns 5 milions i mig, ara assegura que la xifra se situaria per sobre dels 6. Així ho explica en José Manuel López:

El proper 27 d'abril l'AFA farà una festa oberta a tota la ciutadania a la Plaça Pompeu Fabra per continuar amb la reivindicació per l'escola nova.