L'escriptor Lluís Riera rep el premi Agustí Vehí en el tret de sortida del Festival Tiana Negra

L'escriptor Lluís Riera rep el premi Agustí Vehí en el tret de sortida del Festival Tiana Negra
Judit Larios / Àlex Sisó
20/01/2024 - 18:03

Tiana - L'escriptor Lluís Riera ha estat el guanyador de l'11è premi Memorial Agustí Vehí, que es va entregar ahir durant la primera jornada del Festival Tiana Negra. El tret de sortida de la dotzena edició del certamen també va acollir un debat sobre el gènere 'true crime', protagonista d'enguany.

La primera novel·la de Lluís Riera, titulada 'L'escorxador', és un thriller d'acció ambientat en un entorn rural que reflexiona sobre les dificultats de fugir del passat. L'obra de l'autor de Castelló d'Empúries, que es publicarà al setembre, s'ha imposat entre els 26 originals rebuts. Riera, educador social de professió, considera que el premi és un impuls per continuar escrivint i, de fet, ja està treballant en la seva segona novel·la.

Abans de l'entrega del guardó, la Sala Albéniz de Tiana va ser l'escenari d'una taula rodona amb els periodistes Tura Soler, Fàtima Llambrich i Jordi Grau i el metge forense Narcís Bardalet. Tots ells van presentar les seves novetats literàries i van debatre sobre l'escriptura de novel·les basades en crims reals.

IMG_1315