L'escriptor Rubèn Montañá enllesteix una nova novel·la amb l'ajut de milers d'alumnes

L'escriptor Rubèn Montañá enllesteix una nova novel·la amb l'ajut de milers d'alumnes
Sara Nicolás
10/07/2023 - 16:36

Badalona - Milers d'alumnes de primària han guiat a l'escriptor badaloní Rubèn Montañá per posar el punt final a la seva nova història, «El magatzem de les meravelles». Es tracta d'una obra que ha nascut amb un format viu a través de la plataforma online Fiction Express. Una experiència a través de la qual infants i joves decideixen el destí que espera als personatges de les novel·les.

L'objectiu és fomentar la lectura entre els més joves i, per aconseguir-ho, se'ls fa sentir partícips de l'autoria. Al llarg de cinc setmanes, l'autor Rubèn Montañá s'encarregava d'elaborar tres possibles idees de capítols per continuar amb el nus de la història. La feina dels alumnes, doncs, era decidir entre aquestes propostes la que més els agradava.

Aquesta era la quarta vegada que Montañá s'endinsava en el repte d'escriure una novel·la amb les aportacions dels alumnes a Fiction Express. I és que, un cop tancades les votacions, l'escriptor només compta amb un dia per tenir enllestit un nou capítol. Una experiència que posa entre les cordes als autors i els obliga a deixar-se anar per la història.

Ara que la novel·la ja ha estat publicada sencera, «El Magatzem de les meravelles» ha rebut valoracions molt positives dels alumnes. Dels 2.600 infants i joves que van puntuar l'obra, gairebé la meitat ho va fer amb 5 estrelles i més del 30% ho va fer amb 4.

rubèn montañá 2