L'esport femení, eina d'empoderament i d'inclusió social

L'esport femení, eina d'empoderament i d'inclusió social
Redacció
05/06/2024 - 11:48

Institut Eugeni d'Ors, Badalona - Fomentar l'esport femení i esdevenir una eina d'empoderament i d'inclusió social. Aquest és l'objectiu de la segona edició del Torneig Femení on participen una vintena de noies de diferents entitats dels barris de Sant Roc i Llefià. Hi competeixen un total de quatre equips, els quals juguen sense àrbitre per tal de fomentar la bona comunicació i el diàleg entre les participants. Una iniciativa que vol treballar els valors a través de l'esport, esdevenir una eina d'inclusió social i d'intercanvi cultural.

  • Kautar Azdaou, jugadora de la Queens League, entrenadora i integradora social del Centre Obert de Sant Roc del Casal dels Infants:

Les jugades del torneig valoren positivament que cada vegada hi hagi méss clubs que inverteixen en la creació d'equips de futbol femení, i així es fomenti la presència de la dona en aquest esport.

  • Fàtima i Esperança, jugadores del torneig:

Al final del torneig cada equip es reuneix i decideix quina ha estat la millor jugadora tècnica i la millor fair play. Tot i que s'ha avançat molt, des de l'organització del torneig reconeixen que encara queda molt de camí perquè hi hagi igualtat de gènere dins l'esport, sobretot al futbol.

futbol femeni 2
Torneig Femení de Futbol / Font: Casal dels Infants